Zwemschool Walcheren: 
persoonlijke aandacht door kleine groepjes

Leren zwemmen is belangrijk, maar plezier hebben in het water is ook erg belangrijk. Die combinatie ervaren kinderen bij onze zwemschool in Vlissingen op het eiland Walcheren. Bij de zwemlessen werken we in kleine groepjes van vier tot maximaal zes kinderen of met privélessen. Zo krijgen alle leszwemmende kinderen intensieve begeleiding en oprechte aandacht tijdens hun zwemlessen. Op een speelse wijze leert je kind zwemmen via de normen van de Nationale Raad Zwemveiligheid(NRZ).

Ook kinderen met een bijzonder talent, lichamelijke beperking of een ontwikkelingsstoornis zijn van harte welkom bij onze zwemlessen op Walcheren. Deze kinderen krijgen zwemles met het basis+ pakket onder begeleiding van ervaren zwemonderwijzers. Het is voor een kind ook mogelijk om een zwemdiploma of officieel erkend certificaat van de NRZ te behalen. Heeft jouw kind een cognitieve of een motorische achterstand? Dan gaan we samen het water in. Tijdens een testles bekijken we of hij of zij toe is aan zwemlessen. 

Leeftijd om deel te nemen aan zwemlessen in Walcheren

Om deel te nemen aan onze zwemlessen is de minimumleeftijd 5 jaar (twee keer in de week, lesduur is 45 minuten). Vanaf iedere leeftijd kun je je inschrijven. De minimumleeftijd voor een blokuur zwemles (één keer in de week, lesduur is 90 minuten) is 5,5 jaar.

Test of proefles bij onze zwemschool op Walcheren

Voordat een kind geplaatst wordt in een gevorderde zwemlesgroep of in een andere samenstelling, bekijken we in een proefles wat zijn of haar zwemvaardigheden zijn. Na afloop van deze zwemles bespreken we de resultaten met jou. Deze proefles bij onze zwemschool in Vlissingen is vrijblijvend van aard. Een proefles is alleen van toepassing wanneer het kind al zwemlessen in een ander zwembad heeft gevolgd. De kosten van een proefles zijn €22,50,-. 

Besluit je om zwemlessen bij ons te gaan volgen? Dan krijg je dit bedrag terug. Aan de hand van het aantal geschatte zwemlessen bieden we je een zwempakket aan.

Keuze uit twee zwemlespakketten

Je vindt bij ons twee verschillende concepten voor zwemlessen:

 • Duur van dit pakket: 7,5 maanden.
 • Binnen 7 weken kijken we of een kind het basispakket aankan of dat het basis + pakket alsnog nodig  is.
 • Kinderen met een bijzonder talent (uit zowel regulier als speciaal onderwijs)
 • Voorbeelden hiervan zijn: HSP, ADHD, autisme, ontwikkelingsstoornis, special need kinderen, kinderen met beperkingen.

De duur van dit pakket is maximaal 9,5 maanden.

In dit pakket krijgen kinderen nog meer tijd een aandacht. Op deze manier kunnen ze zich in hun eigen leertempo  ontwikkelen tot het juiste zwemniveau. De extra twee maanden zorgen voor een nog ontspannender traject.

De eerste 7,5 maanden:

 • Vanaf 5 jaar twee keer in de week 45 minuten zwemmen
 • Vanaf 5,5 jaar: mag je ook één keer in de week 90 minuten zwemmen

Na deze 7,5 maanden wordt er nog twee maanden gezwommen met uw kind. Dit is op een andere tijd en één keer per week.. Deze tijdsblokken overleggen we met de ouders of verzorgers.

Wat bieden we in zowel het ‘basis pakket‘ als ‘basis+ pakket’:

 • Vanaf 5 jaar: twee keer in de week 45 minuten zwemmen
 • Vanaf 5,5 jaar: kan je ook één keer in de week 90 minuten zwemmen
 • Ieder kind krijgt een EasySwimpak dat je na afloop mag houden
 • Lessen kun je online afzeggen, waarbij je de mogelijkheid hebt om deze op een later tijdstip in te halen
 • Als het nodig is, dan bieden we gratis extra bijlessen aan
 • Als het nodig is geven we extra hulp met een extra instructeur
 • Proefexamens en examens zijn in de prijs inbegrepen
 • Met het online leerlingvolgsysteem volg je de vorderingen van jouw kind
 • Een tussentijds beloningssysteem met poster en stickers

Kosten zwemlessen

Basispakket A-B

€1.040,-
Betaling in 7 termijnen (1x €344,- en 6x €116,-)

Basis + pakket A-B

€1.272,-
Betaling in 9 termijnen (1x €344,- en 8x €116,-)

Test-/proefles

€22,50

 

Inschrijfkosten 

€27,50

De testles houden we alleen bij leerlingen die al eerdere zwemervaring hebben opgedaan of kinderen met een motorische of cognitieve achterstand. Neem je daarna lessen bij ons af? Dan vervallen de kosten hiervoor.

Slagingsgarantie bij zwemles pakketten

Kleine groep zwemmen A+B 1

Bij Privé Zwemschool Westduin in Vlissingen krijg je bij het volgen van één van de pakketten de garantie van slagen binnen de afgesproken tijdsduur. En kan jouw kind eerder afzwemmen bij onze zwemschool op Walcheren? Dan beperken we de kosten tot het minimum.

De continuïteit en frequentie van de zwemlessen bij onze zwemschool is van essentieel belang om het leerresultaat te waarborgen. Daarom verwachten we een aanwezigheidsplicht van 90%. Alleen zo kunnen we de garantie geven dat jouw kind binnen de vastgestelde tijd zijn of haar diploma’s haalt.

Inschrijven voor zwemlessen

Hieronder kun je je inschrijven voor  het ‘basis pakket‘ of het ‘basis + pakket‘.  Wij vragen je om dit inschrijfformulier zo specifiek en uitgebreid mogelijk in te vullen. Heeft je kind speciale talenten of zijn er zaken waar wij extra rekening mee moeten houden? Laat het ons dan weten. Op die manier kunnen wij vanaf dat wij jouw kind voor het eerst zien, inspelen of rekening houden met zijn of haar behoeftes bij de zwemlessen.

Wat mensen zeggen