Zwemschool vlakbij Middelburg:
persoonlijke aandacht in kleine groepjes

Leren zwemmen is belangrijk, maar plezier hebben in het water is ook erg belangrijk. Die combinatie ervaren kinderen bij onze zwemschool in Koudekerke, op tien minuten autorijden van Middelburg. Op speelse wijze leren kinderen zwemmen via de normen van de Nationale Raad Zwemveiligheid(NRZ). Wij werken in kleine groepjes van vier tot zes kinderen of met privélessen. Zo krijgen alle kinderen die leszwemmen oprechte aandacht en intensieve begeleiding op onze zwemschool vlakbij Middelburg.  

Ook kinderen met een bijzonder talent, ontwikkelingsstoornis of lichamelijke beperking zijn van harte welkom bij onze zwemlessen. Deze kinderen krijgen zwemles met het basis+ pakket onder begeleiding van ervaren zwemonderwijzers. Het behalen van een zwemdiploma of officieel erkend certificaat van de NRZ is daarbij ook mogelijk. Heeft jouw kind een motorische of cognitieve achterstand? Dan gaan we samen het water in. Tijdens een testles bekijken we of hij of zij toe is aan zwemlessen. 

Leeftijd

 • De minimumleeftijd voor deelname aan de zwemlessen is 5 jaar (twee keer in de week, lesduur is 45 minuten) Inschrijven kan vanaf elke leeftijd.
 • De minimumleeftijd voor een blokuur zwemles (één keer in de week, lesduur is 90 minuten) is 5,5 jaar.

Test of proefles

Voordat een kind geplaatst wordt in een gevorderde zwemlesgroep of in een andere samenstelling, kijken we in een proefles wat de zwemvaardigheden van een kind zijn. De kosten van een proefles zijn €22,50,-. Na afloop bespreken we de resultaten met jou. Deze proefles bij onze zwemschool in de buurt van Middelburg is vrijblijvend. Een proefles is bovendien van toepassing wanneer het kind al zwemlessen in een ander zwembad heeft gevolgd. 

Besluit je om zwemlessen bij ons te gaan volgen? Dan krijg je de kosten van de proefles terug. We bieden je een zwempakket aan de hand van het aantal geschatte zwemlessen aan.

Keuze uit twee lespakketten

Je vindt bij ons twee verschillende lesconcepten:

 • Duur van dit pakket: 7,5 maanden.
 • Binnen 7 weken kijken we of een kind het basispakket aankan of dat het basis + pakket alsnog nodig  is.
 • Kinderen met een bijzonder talent (uit zowel regulier als speciaal onderwijs)
 • Voorbeelden hiervan zijn: HSP, ADHD, autisme, ontwikkelingsstoornis, special need kinderen, kinderen met beperkingen.

De duur van dit pakket is maximaal 9,5 maanden.

In dit pakket krijgen kinderen nog meer tijd een aandacht. Op deze manier kunnen ze zich in hun eigen leertempo  ontwikkelen tot het juiste zwemniveau. De extra twee maanden zorgen voor een nog ontspannender traject.

De eerste 7,5 maanden:

 • Vanaf 5 jaar twee keer in de week 45 minuten zwemmen
 • Vanaf 5,5 jaar: mag je ook één keer in de week 90 minuten zwemmen

Na deze 7,5 maanden wordt er nog twee maanden gezwommen met uw kind. Dit is op een andere tijd en één keer per week.. Deze tijdsblokken overleggen we met de ouders of verzorgers.

Wat bieden we in zowel het ‘basis pakket‘ als ‘basis+ pakket’:

 • Vanaf 5 jaar: twee keer in de week 45 minuten zwemmen
 • Vanaf 5,5 jaar: kan je ook één keer in de week 90 minuten zwemmen
 • Ieder kind krijgt een EasySwimpak dat je na afloop mag houden
 • Lessen kun je online afzeggen, waarbij je de mogelijkheid hebt om deze op een later tijdstip in te halen
 • Als het nodig is, dan bieden we gratis extra bijlessen aan
 • Als het nodig is geven we extra hulp met een extra instructeur
 • Proefexamens en examens zijn in de prijs inbegrepen
 • Met het online leerlingvolgsysteem volg je de vorderingen van jouw kind
 • Een tussentijds beloningssysteem met poster en stickers

Kosten

Basispakket A-B

€1.040,-
Betaling in 7 termijnen (1x €344,- en 6x €116,-)

Basis + pakket A-B

€1.272,-
Betaling in 9 termijnen (1x €344,- en 8x €116,-)

Test-/proefles

€22,50

 

Inschrijfkosten 

€27,50

De testles houden we alleen bij leerlingen die al eerdere zwemervaring hebben opgedaan of kinderen met een motorische of cognitieve achterstand. Neem je daarna lessen bij ons af? Dan vervallen de kosten hiervoor.

Slagingsgarantie bij pakketten voor zwemlessen

Kleine groep zwemmen A+B 1

Bij Privé Zwemschool Westduin krijg je bij het volgen van één van de pakketten de garantie van slagen binnen de afgesproken tijdsduur. Is jouw kind in staat om eerder af te zwemmen? Dan worden de kosten tot het minimum beperkt.

De frequentie en de continuïteit van de zwemlessen bij onze zwemschool vlakbij Middelburg is van essentieel belang om het leerresultaat te waarborgen. Daarom verwachten we een aanwezigheidsplicht van 90%. Zo kunnen we de garantie geven dat jouw kind binnen de vastgestelde tijd zijn of haar diploma’s haalt.

Inschrijven voor zwemlessen

Hieronder kun je je inschrijven voor het ‘basis pakket‘ of het ‘basis + pakket‘.  Wij vragen je om dit inschrijfformulier zo specifiek en uitgebreid mogelijk in te vullen. Zijn er zaken waar wij bij de zwemlessen extra rekening mee moeten houden of heeft je kind speciale talenten? Laat het onze zwemschool dan weten. Vanaf het moment dat we jouw kind voor het eerst zien spelen we in op zijn of haar behoeftes bij de zwemlessen.

Wat mensen zeggen