Aanmelden schoolzwemmen

Heeft jouw kind nog geen zwemdiploma en nog minimaal één schooljaar te gaan? Dan kan hij of zij meedoen aan schoolzwemmen. De school bepaalt of een kind hiervoor in aanmerking komt. Wil je weten of jouw kind mee kan doen aan schoolzwemmen? Neem dan contact op met school.

Schoolzwemmen 1

Wanneer jouw kind nog niet in het bezit is van een zwemdiploma en nog minimaal 1 schooljaar te gaan heeft, bestaat de mogelijkheid tot deelname aan de zwemlessen. In hoeverre uw kind in aanmerking komt, wordt door de school van uw kind bepaald. Wilt u voor het schoolzwemmen in aanmerking komen, neem dan contact op met de school van uw kind.

Heeft jouw kind nog geen zwemdiploma en nog minimaal één schooljaar te gaan? Dan kan hij of zij meedoen aan schoolzwemmen. De school bepaalt of een kind hiervoor in aanmerking komt. Wil je weten of jouw kind mee kan doen aan schoolzwemmen? Neem dan contact op met school.

Jouw kind krijgt zwemles van gediplomeerde zwemonderwijzers. De zwemles duurt 90 minuten en een lesgroepje bestaat uit maximaal 8 leerlingen. Per schooljaar bieden we 34 zwemlessen aan. De school en Bewegingsplein Westduin zijn samen verantwoordelijk voor een goed verloop van de zwemlessen. Samen hebben we  hier  afspraken over gemaakt. 

Naast het leren zwemmen is  veilig voelen in het water ook een belangrijk doel. De ontwikkeling van jouw kind wordt tijdens de zwemlessen voortdurend in de gaten gehouden. Zo noteert en deelt de zwemonderwijzer de aanwezigheid, vorderingen en eventuele bijzonderheden van jouw kind.

Kinderen die deelnemen aan het schoolzwemmen behalen gegarandeerd binnen één schooljaar hun zwemdiploma A en B van het zwem-ABC. Daarvoor moeten zij wel 90% van de lessen aanwezig zijn geweest.

Jouw kind is daarmee voldoende zwemveilig en zwemvaardig om in Nederlandse zwembaden deel te nemen aan zwemactiviteiten. Om te mogen deelnemen aan het diplomazwemmen moet een kind alle onderdelen van het zwemdiploma beheersen. Onze zwemonderwijzer beoordeelt of een kind mag afzwemmen.

De examens bestaan uit twee onderdelen: gekleed zwemmen en zwemmen in badkleding.

De kosten voor deelname bedragen €675,00. Deze kun je in 9 termijnen van €75,- voldoen.

Wanneer je voldoet aan de spelregels en (financiële) voorwaarden van het Jeugdsportfonds Zeeland kom je in aanmerking voor een bijdrage uit dit fonds van €225,-. 

De gemeente Vlissingen kan vervolgens een bijdrage doen van €450,-, zodat er uiteindelijk geen
kosten zijn aan deelname van het schoolzwemmen. De school kan je hier meer over vertellen.

Na het behalen van zwemdiploma B van het Zwem-ABC kan jouw kind bij  Bewegingsplein Westduin de volgende stap zetten door het volgen van de zwemlessen ‘C in zee’. Deze lessen geven we tijdens het zomerseizoen in zee. 

Om zwemvaardigheid te houden kun je het beste regelmatig blijven zwemmen. Je kunt hiervoor terecht bij de zwemsportverenigingen Van Dixhoornbrigade en zwem- en poloclub De Zeeuwse Kust. Zij oefenen en trainen in de avonduren en op zaterdagochtend in het Vrijburgbad in Vlissingen en hebben een passend zwemaanbod voor jouw kind. 

En het is natuurlijk ook een mogelijkheid om te gaan zwemmen in de recreatieve zwemuren van een zwembad.

Wil je meedoen?

Zit jouw kind op De Omnibus of De Brandingen wil hij of zij meedoen aan schoolzwemmen? Klik dan hieronder op de naam van de school en vul het inschrijfformulier in.

Wat mensen zeggen