Veilig zwemmen voor iedereen

Het is van cruciaal belang dat jouw kind leert overleven in het water. Wij leren dit op een speelse wijze aan via de normen van het zwem ABC. De lesvorm wordt volledig op het niveau van het kind afgestemd. Aandacht voor ieder individu vinden we het allerbelangrijkste. Ieder kind aanbieden wat het nodig heeft om succesvol te zijn, dat is eerlijk! Het behalen van een officieel erkend certificaat en of diploma van de zwembond NPZ-NRZ behoort daarom ook voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis of een lichamelijke beperking tot de mogelijkheden. 

Tijdens een eerste consult brengen we de beperkingen van je kind in kaart. Dit consult bestaat uit een intakegesprek en een proefzwemles. Daarna besluiten we in welke samenstelling hij of zij geplaatst kan worden.

Omdat een kind met een ontwikkelingsstoornis, mentale retardatie of lichamelijke beperking niet in aanmerking komt voor de garantieregeling bieden we geen zwempakket aan zoals bij de andere lesconcepten. Hiervoor in de plaats evalueren we  ieder kwartaal en maken we een inschatting hoe lang het duurt om examen te zwemmen. En met het online leerling volgsysteem volg je altijd en overal de vorderingen van jouw kind op de voet.

Waarom hydrotherapie?

  • Een kind krijgt individuele aandacht
  • Spelenderwijs de basiszwemvaardigheden eigenmaken
  • Mogelijkheid om een officieel erkend zwemcertificaat A en B of een zwemdiploma te behalen

Voor wie?

  • Voor kinderen die moeite hebben om in een groep te werken
  • Speciaal onderwijs kinderen
  • Medisch kinderdagverblijf
  • Stichting Arduin
  • Volwassenen

Leeftijd

  • De minimum leeftijd voor deelname aan de hydrotherapie zwemles is vijf jaar. Inschrijven kan vanaf elke leeftijd. De aanmelding wordt na betaling van het inschrijfgeld. De eenmalige bijdrage hiervoor is € 27,50.
  • Bij kinderen met een beperking is de leeftijd afhankelijk van de motorische en cognitieve ontwikkeling. Dit bepalen we aan de hand van een consult, dat bestaat uit twee contactmomenten: een  intakegesprek en een test- of proefles.

Testles bij plaatsing in zwemlesgroep

Voorafgaande aan een definitieve plaatsing van je kind in een gevorderde zwemlesgroep of andere samenstelling, houden we een proefles. Na afloop bespreken we de resultaten met jou. De kosten hiervoor zijn €22,50, maar wanneer je besluit om zwemlessen te volgen bij Privé Zwemschool Westduin dan krijg je dit geld terug: het wordt verrekend met de eerst volgende incasso. Aan de hand van het aantal geschatte lessen bieden we je een geschikt zwempakket aan. 

Tarieven

Eén keer per week hydrotherapie/zwemles van 45 minuten kost:

Privézwemles: € 215,- per maand.

Groep van twee kinderen: € 116,- per kind, per maand.

Deze tarieven zijn inclusief een Easy Swim drijfpak. De betaling van het lesgeld is per maand, voorafgaand aan de lesmaand. De betaling wordt rond de 15e van elke maand geïncasseerd voor de daaropvolgende maand.

Meld je nu aan

Wij bieden een uniek zwemdiploma aan dat volledig gericht is op de zee.
Want als je kind de gevaren van de zee kent, en daar ook op de juiste wijze mee weet om te gaan,  zit je als ouder toch even net iets lekkerder.
Een kind dat in de zee kan zwemmen, kan ook in het Veerse Meer zwemmen!