Kajakken in de Zeeuwse branding​

De Noordzee, golven, een peddel en een kajak zijn dé ingrediënten voor een uitdagende middag op de zee. Een zeekajak bij Vlissingen huren voor op de Noordzee is mogelijk voor jou alleen of als groepsactiviteit! En dankzij onze stabiele sit-on-top kajaks kun je gerust jouw kind meenemen. Hiervoor betaal je niets extra’s.

Met je peddel in de aanslag vaar je met de kajak tegen de golven in en probeer je voorbij de branding te geraken. Gelukt? Draai dan je kajak en laat de golven je opnieuw meevoeren naar het strand. Tijdens het zeekajakken krijg je een heerlijk gevoel van vrijheid.

Zeekajak voor groepen huren

Ben je zoek naar een sportief bedrijfsuitje, een sportdag of teambuildingsactiviteit in Zeeland? Kies dan eens voor sit-on-top kajakken in de branding van de Noordzee. Je kunt kiezen uit zowel één- als ouder/kind  sit-on-top zeekajaks. Na een korte instructie ga je de branding in met als doel: niet omslaan. De echte waaghalzen kunnen zich in de branding wagen op zoek naar hun eerste surf.

kajka groep

Tips bij kajakken op zee met een sit-on-top kajak

Weet jij precies hoe je moet peddelen met een kajak? Het meeste leer je natuurlijk door het te doen. Hieronder vind je enkele tips bij het kajakken op zee:

kajak huren vlissingen

Houd het midden van de peddel boven de kruin van je hoofd en pak de peddel dan op zo’n manier vast dat je armen een hoek van 90° vormen.

De bolle kant van de peddel wijst naar voren, de holle kant dus naar je toe. Dit geldt ook wanneer je achteruit peddelt.

Je houdt de ellebogen laag, dichtbij je lichaam en je draait met je romp als je peddelt. Ontspan rondom de heupen. Op deze manier gebruik je ook je core als je peddelt en niet alleen je armen. Zet de peddel voor je in het water door met één schouder naar voor te draaien (je bovenlichaam blijft rechtop) en trek de peddel dan tot naast je heup door het water.

Om blesures te voorkomen zit de hand van de duwarm ontspannen om de peddel. Je kunt je hand zelfs helemaal openen. Oefen nu je slagen in een continu vloeiende beweging. 

Vermijd de meest voorkomende fouten, zoals het aannemen van een slechte houding, je lichaam niet meedraaien of en peddelen met je handspieren, je maakt je peddelslagen continu te ver naar achteren, je drukt je bovenhand te ver naar voren, waardoor de peddel in een verkeerde hoek komt, je kajak schommelt te veel of je belast je polsen teveel door ze niet te draaien.

Reserveren

Supboard/Kajak huren


€25,- per dagdeel (2 uur)
€35,- per dagdeel (4 uur)
€45,- per dag
Meerdere dagen, neem contact op voor de prijs

+31 (0)6 21 66 50 69

Tarieven voor de groepsles abonnementshouders​

Het watersport en het outdoor abonnement kost € 65,- per maand. De eenmalige inschrijfkosten bedragen €27,50

Tarieven groepslessen voor dagjesmensen

Dagjesmensen kunnen ook je meedoen aan groeps trainingen. Je reserveert en betaalt online. Losse groepslessen outdoor en watersport (voor dagjesmensen) €16,50 per les

Clinic of zomertocht veilig zeekajakken

Outdoor & water sport groeps lessen rooster

Alles lessen duren 60 minuten m.u.v. kajak – supboardclinic tour op zee. Deze tour les duurt 120 minuten. Wanneer de lessen zijn kunt u terug vinden op het sportrooster. 

Veiligheid watersport lessen:

Ten allen tijde is er een sport en zweminstructeur aanwezig die kennis heeft van de gevaren in en op de zee. Indien windrichting, windkracht en getijde stroom ongunstig staan zal er besloten worden door de instructeur dat de les niet door kan gaan. Er zal dan een alternatieve les aangeboden worden. Er is een rescueboard aanwezig en zwemmers krijgen een swimming device (lucht/drijfzak) te leen. Daarnaast wordt de Westduin strandzonde bewaakt door de reddingsbrigade.

Leer meer op sportrooster >

DagTijd/uurActiviteitWaar 
Maandag09.00 - 11.00Personal TrainingOutdoor, fitness, zee, zwembad.
12.00 - 13.30 Zee zwemmenOutdoor
19.30 - 20.30BootcampOutdoor,
Dinsdag09.00 - 12.30Personal TrainingOutdoor, fitness, zee, zwembad
12.00 - 13.30 Zee zwemmen
Outdoor
14.00 - 18.00Personal TrainingOutdoor, fitness, zee, zwembad
19.30 - 20.30HITT conditie en kracht circuitOutdoor
Woensdag09.00 - 10.00BootcampOutdoor
10.15 - 11.15HIIT conditie en kracht circuitOutdoor
Donderdag08.30 - 11.30personal trainingOutdoor, fitness, zee, zwembad
13.15 - 14.15Zee zwemmen Zee
Strand Westduin
Piet Hein
Vrijdag09.00 - 12.00Personal TrainingOutdoor, fitness, zee, zwembad.
15.00 - 16.00Sup/kajak clinicZee
Strand Westduin
Piet Hein
kinderen toegestaan
Zaterdag8:00 - 12.00Personal TrainingOutdoor, fitness, zee, zwembad
9.00 - 10.00 HIIT conditie en kracht circuitOutdoor
10.15 - 11.15BootcampOutdoor