Jolanda van Belzen 1

Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met bewegen. Zittende hobby’s hadden totaal niet mijn voorkeur. Zwemmen, paardrijden, hardlopen, skeeleren, fitnessen, groepslessen volgen in de sportschool en kickboksen waren mijn favoriete sporten.

De keuze voor een vervolgopleiding was dan voor mij ook niet zo moeilijk. Ik heb in 2004 mijn CIOS diploma gehaald met de specialisatie defensie, aerobic en zwemmen. Tijdens mijn studie werkte ik als strandwacht en zat ik bij de reddingsbrigade. Vier jaar heb ik op verschillende sportscholen gewerkt als fitness, groepsles & zweminstructrice, en daar de volgende cursussen gevolgd en toegepast in de praktijk; body- step,body- combat,R.P.M, aqua-aerobic, hydrospinning en X-Co. Ook een cursus voedingssupplementen volgde ik om het pakket compleet te maken. Naast het begeleiden & trainen van kinderen en volwassenen, had ik ook een bar, administratieve en sales functie.

Na enkele jaren in loondienst te zijn geweest wist ik het ineens; “Ik wilde een eigen fysiotherapie praktijk”. Studeerde aan de Avans Hogeschool te Breda en haalde mijn felbegeerde diploma in 2012, met de specialisatie (minor) wervelkolom en kinderfysiotherapie. Daarna kon ik gelijk aan de slag als waarneemster en oproepkracht op mijn stage plaatsen, in een particuliere praktijk en Admiraal de Ruyter Ziekenhuis te Goes. Daar heb ik werkervaring op kunnen doen op de afdeling orthopedie, neurologie, cardiologie en longafdeling.

Mijn werkzame leven als Fysiotherapeut zette ik een jaartje in de ijskast, vanwege een reis door Azië, zwangerschap en verzorging/opvoeding van onze pracht zoon.
Vanaf 2004 tot heden bleef ik wel (privé)zwemles geven aan kinderen met een beperkingen en/of een ontwikkelingsstoornis. Ik besloot dat ik meer wilde betekenen voor deze laatste doelgroep omdat hierop Walcheren weinig voor deze kinderen is. Dus heb ik “Privé Zwemschool Westduin” opgericht als onderdeel van “Bewegingsplein Westduin”. In september 2014 is onze 2e zoon geboren. En heb ik mijn papieren gehaald voor de volgende welness massages: Hot-stone massage, Stoel massage, Thaisevoetreflex massage. En werd Massage Westuin opgericht. In 2015 ontwikkelde mijn partner Nills en ik een nieuw product in Nederland, namelijk ‘C in Zee’. In 2016 lanceerde we Zeemeermin zwemmen in Zeeland. Beide een daverend succes. Ons 3e kindje kwam ter wereld in september, een prachtige dochter. Het feest was compleet. Moedernatuur riep mij, en besloot ik een stapje terug te doen op zakelijk gebied. Inmiddels runnen Nills en ik weer samen Bewegingsplein Westduin met veel passie, gevoel en plezier.