Vandaag was het dan zo ver! De officiële kick-off van het sportimpulsproject: “Vlissingen in en aan het water”. Vanochtend was het Olympische medaille winnaar Maarten van der Weijden die het startschot gaf in het Vrijburgbad in Vlissingen.

Hij gaf zwemles aan kinderen van Archipelschool De Omnibus. De kinderen genoten van deze unieke ervaring. Na de zwemles gaf Maarten van der Weijden samen met Jaap Keijmel een interactieve inspiratiesessie over het belang van kunnen zwemmen om veilig op te kunnen groeien in een waterrijke omgeving als Zeeland. De dag werd afgesloten met een gezonde lunch.

Na de kick-off zullen nieuwe momenten volgen waar scholen in Vlissingen aan kunnen deelnemen. Het doel van het project is dat na afloop 800 kinderen kennis hebben gemaakt met de zwemsport. Kinderen hebben dan hun zwemdiploma gehaald en zijn misschien ook lid geworden van de zwemvereniging.

Wij willen de onderstaande personen en partijen enorm bedanken voor hun bijdrage. Zonder jullie was deze geslaagde kick-off niet mogelijk!

Foto: Inge Beusen-Geldof