Yin Yang yogalessen

Door het beoefenen van yogahoudingen brengen we de balans in ons lichaam en in onze geest terug. Bovendien  krijg je er ook energie mee  terug. Asana is binnen de Hatha yoga een lichaamshouding waarmee je je als yogabeoefenaar fysiek rekt en strekt. Daarmee ontwikkel je lenigheid, gevoel voor evenwicht, uithoudingsvermogen en vitaliteit. 

Hatha yoga: uitdagend en tot rust komen

Bij Hatha staat de Ha voor zon, het vurige en het mannelijke (Yang). Tha staat voor de maan, het kalmerende en het  vrouwelijke (Yin). Een Yin Yang yogales richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel, gewrichten en spieren. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. Het Yin gedeelte focust zich vooral op zittende en liggende houdingen. Het Yanggedeelte is actiever en bestaat onder andere uit staande houdingen, waarbij gelet wordt op ademhaling, beweging en uitlijning.

Hatha yoga: aandacht op jezelf

Hatha yoga is een onderdeel van integrale yoga. Bij integrale yoga integreer je yoga in je dagelijks leven. Je richt je aandacht op jezelf om bewust te worden hoe je in het leven staat.
De asana’s (yogahoudingen) in de les helpen daarbij, net als de ademhalingsoefeningen en
visualisaties. Een ontspannen lichaam en een ontspannen geest versterken elkaar waardoor je minder snel uit balans wordt gebracht.
 

Integrale yoga

Integrale yoga is bijzonder geschikt voor mensen uit het Westen. Integrale yoga is aangepast aan de interesses en  individuele mogelijkheden van de westerse mens. Integrale yoga is er vooral op gericht, hoe je yoga in je dagelijks leven in de praktijk brengt. Hierin ben je vrij om je eigen weg te zoeken, je hoeft geen bepaalde leer te volgen. Het gaat om een verandering in je denken, doen en laten. Op die manier vind je verlichting in het dagelijks leven. Dit heeft
een positieve uitwerking op je lichaam en je geest. Hatha yoga brengt energie en
gezondheid, innerlijke rust en harmonie.

Positieve uitwerking op lichaam en geest

Zowel in de Yin als in de Yang houdingen krijg je de ruimte om je eigen grenzen te ontdekken. Daarnaast heeft het een meditatief effect, omdat je je tijdens de houdingen concentreert op de ademhaling en het voelen wat er in je lichaam gebeurt. Dit heeft een positieve uitwerking op je  lichaam en je geest. Hatha yoga brengt energie en gezondheid, innerlijke rust en harmonie.

Yoga: Ben je recent moeder geworden?

Houd er dan rekening mee dat je Yin Yang yoga pas drie tot vier maanden na je bevalling weer mag beoefenen. Dit komt door het weker worden van het bindweefsel als gevolg van de zwangerschap.
Hatha yoga 1

Voordelen abonnement

  • Gratis gebruik van onze indoor fitnessruimte. Ruime openingstijden van 7.00 - 23.00 uur.
  • Gratis gebruik van ons zwembad. Roostervrijzwemmen
  • Je mag 1x per week, 2uur, gratis een 'standup padle board' of 'kajak' gebruiken waarmee je zelfstandig het water op kan. Reserveren kan telefonisch of WhatsApp.
  • Gratis gebruik van onze sauna
  • Gratis parkeren

Tarieven yoga

Tarieven

Tarieven voor de groepsles abonnementshouders​

Het watersport en het outdoor abonnement kost € 32,50 per maand. De eenmalige inschrijfkosten bedragen €27,50

Tarieven groepslessen voor dagjesmensen

Dagjesmensen kunnen ook je meedoen aan groeps trainingen. Je reserveert en betaalt online. Losse groepslessen outdoor en watersport (voor dagjesmensen) €12,50 per les

Gratis voor personal training abonnees

Leden die een personal training abonnement hebben kunnen gratis meedoen met de outdoor & watersport groepslessen.DagTijd/uurActiviteitWaar 
Maandag
09.15 tot 11.30Personal TrainingOutdoor, fitness, zwembad, zee
11.45 tot 12.45Ontspannen in het NU
12.45 tot 13.30Zeezwemmen
Dinsdag
09.15 tot 10.30Hatha yoga
Woensdag
07.00 tot 12.00Personal TrainingIndoor Fitness, zwembad, outdoor, zee
09.00 tot 10.15Suppen/kajakkenzeekinderen toegestaan
Donderdag
08.30 tot 11.30Personal trainingIndoor en Outdoor
11.45 tot 12.45Core stability trainingIndoor
12.45 tot 13.30ZeezwemmenZee
Vrijdag
Zondag10.30 – 11.45 Hatha Yoga– Derde zondag van de maand

Wat mensen zeggen