Pilates les

Bij Pilates vormen houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest de uitgangspunten. Het is een effectieve workout die meerdere spiergroepen tegelijk versterkt en rekt. Hierdoor werk je aan een evenwichtig en soepel lichaam. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding.

Workout pilates

Pilates is een Body & Mind methode. Wanneer je de basisprincipes toepast, dan focus je op je lijf en hoofd. Na een uur Pilates is je hoofd leeg en lichaam soepel en in balans. Pilates is dé core-training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. 

Joseph Pilates geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. Hij ontwikkelde een unieke serie fysieke oefeningen die helpt bij het verbeteren van je houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling. Daarbij komt elke beweging vanuit een centraal punt, namelijk je core – ofwel het centrum van je lichaam. Span je deze spieren goed aan dan ontlast je je gewrichten, heb je meer kracht en een betere balans. 

Pilates outdoor

Wat zijn de voordelen van de Pilatesmethode?

Bij Pilates ervaar je veel voordelen. De principes van Pilates kun je in elke andere training benutten. Ook voor het herstel van blessures of bij bijvoorbeeld rugklachten is Pilates heel geschikt, omdat je heel gecontroleerd je spieren traint.

  • Je versterkt je buikspieren
  • Stabilisatie van je wervelkolom
  • Een betere houding en meer leningheid
  • Een betere balans, zowel lichamelijk als geestelijk
  • Je krijgt een betere coördinatie
  • Je zelfbewustzijn wordt versterkt
  • Je bewegingen zijn soepeler
PILATES OEFENING

Pilates oefeningen.

De Pilatesles is een groepsles op de mat, waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsweerstand. De aandacht gaat vooral naar de spieren van je buik, rug, bekkenbodem, wervelkolom en je flankademhaling. De bewegingen zijn vloeiend en soepel, met oefeningen die geconcentreerd en met een bewuste ademhaling worden uitgevoerd.

Pilates geloofde in het principe dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam. Bij Pilates heb je dus concentratie nodig. We gebruiken bij een Pilates training rustige achtergrondmuziek.

Het beste effect om je techniek, spierkracht en houding te verbeteren, krijg je als je Pilates wekelijks beoefent. De eerste tien lessen moet je vooral wennen en leren. Na nog eens tien begin je het resultaat te zien en te voelen. Volg je dan nog eens tien lessen? Dan wil je niet meer zonder. Na een Pilatesles voel je je als herboren, sterk en heb je veel energie.

Pilates

Voor wie is Pilates?

Deelnemen aan Pilates is voor alle leeftijden, waarbij het niet uitmaakt of je wel of niet sport. De methode is aan te passen aan jouw conditie en hoe je voelt. Het voordeel van Pilates is dat de methode zo gecontroleerd en overzichtelijk is, dat iedereen zich kan ontwikkelen in eigen tempo en niveau. Ook voor mensen met (chronische) lichamelijke klachten, bijvoorbeeld rug-, nekklachten, artrose of osteoporose is Pilates een aantrekkelijke manier van bewegen.

Maak kennis met onze Pilates-trainers

Bij Bewegingsplein Westduin vind je gediplomeerde en ervaren Pilates trainers. Maak kennis met ze op onze contactpagina.

Tarieven

Tarieven voor de groepsles abonnementshouders​

Het watersport en het outdoor abonnement kost € 39,50per maand. De eenmalige inschrijfkosten bedragen €27,50

Tarieven groepslessen voor dagjesmensen

Dagjesmensen kunnen ook je meedoen aan groeps trainingen. Je reserveert en betaalt online. Losse groepslessen outdoor en watersport (voor dagjesmensen) €12,50 per les

Gratis voor personal training abonnees

Leden die een personal training abonnement hebben kunnen gratis meedoen met de outdoor & watersport groepslessen.Pilates cadeaubon

Verras iemand met een leuk outdoor en watersport pilatesles cadeaubon!

Geef een bijzonder, sportief en gezond cadeau aan iemand die je lief heb.

Het leven raast aan je voorbij en je neemt vaak te weinig tijd voor jezelf om bij te tanken. Veel mensen zullen dit bevestigen. Wie gun jij om eens lekker te ontspannen in de buitenlucht? Met een groepslesbon van Bewegingsplein is dat zo geregeld. 

Ideaal voor verjaardagen, feestdagen of gewoon als bedankje.

Wij zoeken per direct

Zwemonderwijzer (m/v)

Uren 25-35 p/w (praktijk uren)

Zwemonderwijzer (m/v)

Vervanging tijdens zwangerschapsverlof 2023