Kinderen die aan de Zeeuwse kust wonen, leven met veel water om zich heen. het is daarom van cruciaal belang dat alle kinderen in deze waterrijke omgeving leren overleven in het water. Ouders hebben hier een grote invloed op maar helaas vinden niet alle ouders het vanzelfsprekend of beschikken ze over de financiële middelen om hun kind in een vroegtijdig stadium te leren zwemmen.

Met ‘Vlissingen in en aan het water’richt Bewegingsplein Westduin zich samen met de KNZB, de Van Dixhoornbrigade, Z&PC De Zeeuwse Kust, een aantal basisscholen, Vlissingen in Beweging en de gemeente op kinderen en hun ouders in buurten waar de sportdeelname aantoonbaar achterblijft.

Doel van het project is dat na afloop 800 kinderen kennis hebben gemaakt met de zwemsport. Kinderen hebben dan hun zwemdiploma gehaald en zijn misschien ook lid geworden van een zwemvereniging. Voor de kick-off van vrijdag 27 januari in het Vrijburgbad in Vlissingen geeft de bekende zwemmer Maarten van der Weijden vanaf 9.30 uur zwemles aan kinderen van de Omnibus. Om 12.00 uur volgt een presentatie over het project. Info op www.stichtingzsl.nl.