[Esmée Brasser]

In 2016 heb ik mijn papieren gehaald als zweminstructrice ABC bij Bewegingsplein Westduin. Op dit moment ben ik dan ook werkzaam als zweminstructrice. Daarnaast geef ik bij Bewegingsplein Westduin regelmatig juniorzwemmen. Naast dat ik actief ben in het zwembad ben ik ook als administratief medewerkster aan het werk.

In het verleden ben ik, nadat ik mijn eigen A en B diploma had behaald, vele jaren lid geweest van de reddingsbrigade. Daarnaast ben ik vele zomers werkzaam geweest als strandwacht. Door de komst van mijn kinderen ben ik hiermee gestopt. Zwemmen is echter altijd een grote hobby van mij gebleven.

Mijn hart heeft altijd al gelegen bij het werken met kinderen. Voordat ik ben gaan werken in het zwemonderwijs, heb ik dan ook de opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs afgerond. Daarna heb ik ervaring opgedaan als leerkracht in het reguliere en in het speciaal basisonderwijs.  Na de geboorte van mijn tweede zoon ben ik echter totaal ander werk gaan doen. Het werken met kinderen, het persoonlijke contact en het lesgeven bleef echter trekken. Na de geboorte van mijn dochter, begin 2016, kwam ik de vacature voor zweminstructeur  bij Bewegingsplein Westduin tegen. Dit was voor mij een mooie combinatie van mijn opleiding als leerkracht en mijn hobby zwemmen.

Ik heb bij Bewegingsplein Westduin de kans gekregen om stage te lopen tijdens mijn opleiding tot zweminstructeur ABC. Na het afronden van mijn opleiding kon ik direct aan de slag als zweminstructrice en verzorg ik een gedeelte van de administratieve werkzaamheden binnen Bewegingsplein Westduin. Daarnaast geef ik regelmatig de junior zwemlessen (ouder en kind zwemmen).